Concept en Scenario

Een goede voorbereiding is het halve werk. Er komt veel kijken bij het maken van een goede productvideo daarom is het belangrijk om precies te weten wat je wil maken en hoe. Dat door je door middel van een concept en scenario. Vaak werk je voor een opdrachtgeven waarbij het belangrijk is om goed op elkaar af gestemd te zijn. Bij de volgende stappen zie hoe dat het beste voor elkaar krijgt. 

 

Begrijp het doel en de doelgroep. Begrijp het doel van de productvideo en identificeer de doelgroep. De doelgroep is belangrijk omdat dit de richting bepaalt van de inhoud, de stijl, de toon en de woordkeuze van de video. Als u bijvoorbeeld een productvideo maakt voor een technisch product, dan moet de video gericht zijn op technische personen.

 

 

 

  Voorbereiding

  Om te beginnen onderzoek de concurrentie bekijk de soortgelijke productvideo’s die ze hebben gemaakt. Dit helpt u bij het identificeren van de sterke en zwakke punten van de concurrentie en het vinden van manieren om uw productvideo te differentiëren. Dit kan je gebruiken tijdens het brainstormen van ideeën voor de productvideo. Dit kan gebeuren in samenwerking met je opdrachtgever of alleen. Schrijf alle ideeën op en maak een shortlist van de meest geschikte ideeën.

   

   

   

   

   Maak vervolgens een concept dat de boodschap van de productvideo samenvat. Het concept moet de doelgroep, het doel van de video en de boodschap die u wilt overbrengen bevatten. Het kan ook de stijl en de toon van de video omvatten. Neem dat mee in de scenario voor de productvideo. Het scenario moet de gebeurtenissen beschrijven die in de video worden getoond, de tekst die bij elke scène wordt gebruikt en de muziek of geluidseffecten die worden gebruikt. Het scenario moet de structuur van de video duidelijk maken en hoe elke scène bijdraagt aan het overbrengen van de boodschap van de video.

    

    Ook niet te vergeten is het maken een storyboard dat het scenario visueel weergeeft. Het storyboard moet de scènes in de video tonen en de tekst die wordt gebruikt bij elke scène. Het storyboard helpt bij het visualiseren van de video en kan ook worden gebruikt als richtlijn tijdens de opnames. Je kan het op papier doen maar er zijn ook verschillende programma’s en app’s zoals Boords. Wees niet bang om tijdens de shoot af te wijken als je een toffe ingeving hebt! Het maken een goede productvideo blijft een creatief vak!

     

    En tot slot test het concept en het scenario met verschillende personen en je opdrachtgever en vraag feedback. Maak de nodige revisies om het concept en het scenario te verbeteren mocht het nodig zijn.

      

     Door deze stappen te volgen, kunt u een concept en scenario voor de preproductie van een productvideo maken. Kijk vooral naar wat voor jou nodig is en werkt.
     En je zult mooie productvideo’s maken 🙂

      

      

      

      

      Stuur een bericht