Inzetten van productvideo's

Inzetten van productvideo’s

In de wereld van online marketing zijn er verschillende manieren om producten te promoten, waaronder het gebruik van productvideo’s, product commercials en product advertenties. Elk van deze vormen heeft zijn eigen voordelen en kan worden ingezet om verschillende doelstellingen te halen. In dit artikel gaan we deze drie vormen van online promotie bespreken, hun voordelen en toepassingen uitleggen.

 

  Productvideo’s

  Productvideo’s zijn een effectieve manier om klanten te informeren over het product en de verkoop te stimuleren voor op webshops, Bol.com Amazon ect. Deze video’s kunnen het product en zijn functionaliteiten vanuit verschillende hoeken laten zien en in actie tonen, waardoor klanten een beter begrip krijgen van het product en wat het kan. Deze productvideo’s kunnen de vormen aannemen van uitlegvideo’s, instructievideo’s of 360 graden feature spin video’s. Dit kan klanten helpen te begrijpen waarom het product de prijs waard is en hun aankoopbeslissing beïnvloeden. 

   

   

   

   

   Webshop video

   Product commercials

   Product commercials zijn korte video’s die speciaal zijn gemaakt om het product breed te promoten. Deze video’s zijn vaak interessant voor een brand (merk) of leverancier van het product. Product commercials worden ingezet via de meest bekeken platformen zoals youtube of tv, maar ook voor op de website en social media. Zodat je de meeste impact creëert voor jouw doelgroep.

   Een product commercial is het vlagschip video van je videocampagne. Ze zijn impactvol doormiddel van actie, emotie of uiterlijk, waardoor ze de aandacht trekken van de kijker en een blijvende indruk achterlaten. Product commercials worden vaak gebruikt bij de lancering van nieuwe producten, of om de naamsbekendheid te vergroten op de markt. En natuurlijk om de concurrentie voorbij te gaan!  

    

    

    

    

    Zo maak je een productvideo

    Product advertentie’s

    Product advertenties hebben net iets minder “flare” dan de product commercials maar wel bijna op hetzelfde bereik gericht. Het verschil is dat product advertenties korter en simpeler zijn dan product commercials. En daardoor meer geschikt zijn voor het weergegeven op social media en zoekmachines. Ze kunnen worden geoptimaliseerd voor zoekmachines, zodat ze hoger verschijnen in zoekresultaten, en kunnen worden getarget op basis van demografische gegevens, interesses en zoekgedrag. 

     

     Dus hoe optimaliseer het inzetten van productvideo’s?

     Productvideo’s, product commercials en product advertenties kunnen allemaal worden ingezet om verschillende doelen te bereiken binnen je video campagne: 

     • Productvideo’s worden gebruikt om klanten te informeren over het product en de waarde ervan te demonstreren voor op webshops, Bol.com Amazon ect. 
     • Product commercials kunnen worden ingezet om de naamsbekendheid van een merk te vergroten en de aandacht te trekken van het grote publiek op Youtube of tv. 
     • Product advertenties kunnen worden gebruikt om specifieke doelgroepen te targeten op zoekmachines of social media en zo meer traffic te genereren en dus ook conversie. 

      

      Inzetten van productvideo's

      Het inzetten van productvideo’s, product commercials of product advertenties is als een Pyramide. Stel je bent een brand (merk) En wil door middel van video meer gaan verkopen.  Geeft Jouw retail inkopers een utlegvideo of een 360 graden feature spin video voor op hun online verkooppunten. Daarnaast zorg je voor product advertenties voor je gerichte online marketing dat traffic naar jouw retail verkopers linkt, of jouw eigen webshop. En als kers op de taart een product commercial voor het grote publiek en bekendheid. Op die manier zorg jij ervoor dat jouw klanten komen binnenstromen. Zoals ik altijd zeg “Een productvideo kost geld, geen productvideo kost klanten” 

       

       

       

       

       Stuur een bericht