Ai commercial

Is AI klaar voor product commercials?

Is AI klaar voor product commercials? We hebben allemaal gezien wat video-AI in korte tijd heeft bereikt. Er zijn inmiddels veel videotools die fotorealistische beelden produceren door middel van prompts of via video naar video. De resultaten van deze tools zijn verbluffend, maar nog niet perfect. Het meest realistische concept dat eraan zit te komen, is Sora van OpenAI. Het is nog in ontwikkeling, maar de testresultaten lijken op dit moment veelbelovend. Terug naar de kern van het verhaal: kunnen deze tools helpen bij het maken van commercials of zelfs het compleet vervangen van camerawerk? We gaan het uitproberen…

Eisen voor de ai tools

Om met AI-tools product commercials te maken, moeten de tools aan bepaalde specifieke eisen voldoen. Het belangrijkste daarvan is het kunnen integreren van een product. Denk aan de vorm, vormgeving van de verpakking en de belettering. Een AI moet dit stabiel kunnen reproduceren via prompts of andere methoden van input. AI-tools zoals Runway en Pixverse komen op dit moment het dichtst in de buurt qua mogelijkheden. Hieronder zijn enkele voorbeelden op basis van video naar video en afbeelding naar video.

 

 

 

 

  Productvideo laten maken

  Bij het voorbeeld van Runway hebben we als input deze vormgeving loze blikjes gefilmd en een PNG-afbeelding van een colablik gegeven. Het resultaat is verrassend! De AI herkent dat het vormgeving loze blik gevuld moet worden met iets wat op de vormgeving van een colablik lijkt. Het is verre van perfect, maar het geeft wel inzicht in wat mogelijk zou kunnen zijn over een aantal jaar.

   

   

   

   

  Hetzelfde geldt voor deze screenshot van citroenpartjes die in het water vallen. De AI van Pixverse begrijpt de bubbels en het concept van “in het water vallen”, maar er zit nog steeds een onrealistisch randje aan.

   

   

   

   

   Conclusie

   De huidige AI-tools zijn nog te beperkt in bewerking. Er is maar zoveel dat je via een prompt kan beïnvloeden naar smaak. Hoewel Runway al wat meer parameters heeft om mee te werken, zoals bewegingsrichtingen en selecteren van objecten, is dat nog niet genoeg. Maar uiteindelijk, als de bewerkingsmogelijkheden groeien en de AI stabieler wordt, wordt AI uiteindelijk bruikbaar voor product commercials.

   Mijn huidige mening is dat video-AI nog niet helemaal klaar is om te helpen bij het maken van volwaardige product commercials. Maar dat kan over 2 jaar of zelfs eerder heel anders zijn. Zoals ik al zei, ligt het nog enkel aan de bewerkingsmogelijkheden, manieren van input en de stabiliteit van de AI. Zodra dat een bepaald niveau heeft bereikt, zal ProductvideoX klaar zijn om het te omarmen en te implementeren in onze diensten. productvideo laten maken

    Stuur een bericht