kijkje achter de schermen

Kijkje achter de schermen

Veel mensen vragen me altijd, hoe ik die vette spiraalshots voor mijn productvideo’s maak. Ik gebruik ze vaak als coole intro’s of outro’s om het product te onthullen. Neem een kijkje achter de schermen bij het filmen van dit blikje. Lees het artiekel of bekijk de video hieronder:

  Voorbereiding

  Oké, laten we nu beginnen met de studio-opstelling. Daarvoor heb ik een zwarte Savage-papieren backdrop, zet er twee grote softboxen bij en een ledlamp met een rode kleurengel. Dat ziet er gelijk lekker sfeervol uit!

  Apparatuur

  Wat betreft de apparatuur gebruik ik een combo van een YC Union-slider en een Ronin RS2. Die werken perfect samen om een motion control-systeem op te zetten. We verbinden de YC Bluetooth-connector met onze telefoon en laten het synchroniseren met de RS2. Zo krijgen we controle over alle assen, snelheden en afstanden van het systeem. Verder gebruik ik ook een kortere batterijadapter, zodat het zwaartepunt dichtbij de slider blijft. Dat zorgt ervoor dat de gimbal niet wiebelt en dat de slider meer gewicht kan dragen.

   Kijkje achter de schermen productvideo

   Het beste van deze opstelling is dat je een gimbal én een motion control-systeem in een hebt, zonder dat je bakken met geld moet uitgeven. Als je net als ik een gear -enthousiasteling bent, weet je dat je spaarvarken niet bomvol zit. Dus dit soort flexibele opstellingen zijn perfect voor veelzijdigheid en de portemonnee!

    Filmen

    En nu, dames en heren, gaan we aan de slag met de daadwerkelijke actie! We zetten de slider ondersteund met statieven diagonaal tegenover dit coole blikje. Dan stell ik de tracking auto focus van de A7siii om het blikje scherp te houden. En dan komen de magische moves: we synchroniseren de gimbal en de slider met onze telefoon. Als beginpunt stellen we positie A in op silder, en dan de assen van de gimbal. En herhaal het proces voor het eindpunt. En voilà we hebben motion control.

     

    Druk op start met onze telefoon of de Bun-controller. De precisie van dit motion control systeem is oké, maar we houden wat marge over voor minuscule afwijkingen in onze compositie. Geen stress, want we fixen dat gewoon in de nabewerking. Pro-tip: ik zet de snelheid van de beweging wat lager in dan ik uiteindelijk wil hebben in post. Dat geeft ons de vrijheid om achteraf met de snelheid en slow motion te spelen. Na een paar takes met de slider, krijgen we eindelijk dat waanzinnige shot waar we op hoopten. Beetje nabewerking en voilà,

     

     

     

     Behind the scenes
     Montage<br />

     Dat was mijn allereerste tutorialvideo. Als je nog toffe tips hebt, gooi ze op me af! En hey, als je meer content wilt zien, vergeet me dan niet te volgen op youtube, instagram en of linkedin. Bedankt voor het kijken ??

      Stuur een bericht