Mooie he

Studio Setting

Als je productvideo’s wil gaan maken, dan is een er professionele studio setting nodig om een kwalitatieve en creatieve video te produceren.  Natuurlijk kan het ook in woonkamer, het maar net hoe permanent je de setting nodig hebt. Een goed ingerichte studio zorgt  voor een goede workflow waardoor je kan focussen op een professioneel uiterlijk van je productvideo. Met een goede belichting, camera-instellingen en achtergronden sta jij klaar om te filmen. Maar wat heb je nu eigenlijk nodig om een creatieve productvideo te maken in de studio? In dit artikel bespreken we de elementen die je nodig hebt om een kwalitatieve en creatieve productvideo te maken.

Belichting

De belichting is een van de belangrijkste aspecten van de studio setting. Met de juiste belichting kun je de kwaliteit van je productvideo laten uitstralen, letterlijk. Het is voorkeur om te investeren in hoogwaardige verlichting, zodat je product er goed uitziet en het publiek de juiste indruk krijgt van het product. Twee softboxen en wat led lampen voor accentlicht is al voldoende om de meeste licht scenario’s te voorzien. Wel zijn statieven met uitschuif armen handling om je lamp recht boven of achter het product te plaatsen. Het is ook belangkijk om ongewilde lichtbronnen te vermijden. Verduister je ruimte zoveel mogelijk. Je zult zeker op producten met een weerkaatsende oppervlakte merken hoeveel de kleinste licht lekken zichtbaar is. Dus wees daar alert op!  

 

 

 

  softbox

  Achtergrond

  Achtergronden en decors zijn belangrijk om de sfeer van je productvideo te bepalen en een creatieve aantrekkelijke te creëren die bij het product past. Je kunt kiezen voor een effen achtergrond die de aandacht richt op het product, of een meer gedetailleerde achtergrond die past bij de branding van je bedrijf. Je kunt ook kiezen voor decors die speciaal zijn ontworpen voor productvideo’s, zoals meubels, rekwisieten of andere items die je product in een relevante context kunnen plaatsen. Dat kan je ook bereiken doormiddel van een green screen.

   

   creativiteit

   Creativiteit

   Hoewel technische aspecten belangrijk zijn, is creativiteit ook van cruciaal belang om een succesvolle productvideo te maken. Denk na over hoe je je product kunt presenteren op een manier die zowel informatief als aantrekkelijk is voor de kijker. Speel met verschillende invalshoeken, achtergronden en decors om een creatieve en aantrekkelijke productvideo te maken. En nog wat laatste pro tips, ook zoals in het begin besproken is je workflow ook erg belangrijk. Zo is een kast of rek met appratuur langs je opname setting enorm handig.  Zo hoef je niet te gaan zoeken naar de spullen die je nodig hebt. En dat geld ook voor je edit PC of MAC. Zo kan je snel je beelden checken. En met een HDMI connectie kan jij je live beelden beter zien en daar meteen op aanpassen als dat nodig is.

    

   Dus mocht je aan de gang gaan met het filmen van productvideo’s. Dan weet nu wat je nodig hebt voor het opstellen van een studio setting. Heb je vragen of wil een strategiegesprek inplannen? Twijfel niet en neem contact op.

    Stuur een bericht