Zo maak je een productvideo

Wat is een productvideo?

Wat is een productvideo? Dat is een vraag die regelmatig aan ons wordt gevraagd. Graag geven we jou hier in dit artikel een goed antwoord op.

Waar komt het begrip productvideo vandaan?

Oorspronkelijk komt de term uit Amerika. Het is een vrije vertaling van het woord product commercial. In Nederland is het woord productvideo iets minder bekend. Vaak wordt er gedacht aan een uitlegvideo. Tegenwoordig zie je dat het woord meer de betekenis van een product goed, duidelijk en clean in beeld brengen krijgt. En zo een in een online wereld steeds meer te vinden is. 

productvideox

Promotiefilm of commercial

Zoals we net al vertelden is staat het begrip productvideo steeds meer bekend als promotiefilm of commercial. Het is een perfecte combinatie om het product op video te zetten alsmede het merk. Beide zijn door de rijke details goed zichtbaar, waardoor de kijker van de productvideo goed kennis kan maken met beide aspecten.

Productvideo’s kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals het genereren van interesse in het product, het verhogen van de verkoop, het verbeteren van de merkbekendheid, en het informeren van potentiële klanten over het product. Ze kunnen worden verspreid via verschillende kanalen, zoals sociale media, websites, online advertenties, en presentaties.

Een effectieve productvideo moet aantrekkelijk, informatief en overtuigend zijn, en de kijker in staat stellen om een goed begrip te krijgen van wat het product te bieden heeft en hoe het kan helpen bij het oplossen van hun behoeften of problemen.

productvideox

Een goede productvideo

Met video’s van productvideoX ben jij onderscheidend in de markt, maak je een verpletterende indruk met als resultaat 25% meer conversie. Bekijk ook onze instagram voor creatieve ideeën! En neem gerust contact op als je graag wilt sparren.

 

Ook voor de theeleuten staan wij klaar

Stuur een bericht